Unikátní výstava děl Bedřicha Smetany

18. červen 2004

V rámci Mezinárodního operního festivalu, který v těchto dnech probíhá v Litomyšli, bude dnes v 17. hodin otevřena unikátní výstava. Je věnována nejslavnějšímu dílu Bedřicha Smetany, opeře Prodaná nevěsta. Bližší informace o expozici, která bude v Městské galerii otevřena až do 18. července, přináší redaktorka Tereza Klůsová.

"Výstava s názvem Prodaná nevěsta známá i neznámá ukazuje, jakým způsobem tato česká národní opera ovlivnila různé sféry společenského života, jak ji přetvářeli nebo se inspirovali různé umělecké obory - výtvarné umění, film, činoherní nebo loutkové divadlo. V městské galerii je na dvěstě exponátů, které pro výstavu zapůjčilo muzeum Bedřicha Smetany v Praze, ale i další instituce nebo soukromí vlastníci. V době konání festivalu je v domě U Rytířů, kde městská galerie sídlí, prodloužena otevírací doba až do 20:30."

Galerie-výstava
autor: KLU
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.