V centru Pardubic začne v půlce června oprava rušné křižovatky

9. červen 2022 09:51

V úterý 14. června začne v Pardubicích oprava velké křižovatky nedaleko hlavního nádraží. Na křižovatce ulice Palackého a Hlaváčovy musí řidiči až do konce července počítat s dopravními omezeními, případně uzavírkami.

„Při průjezdu křižovatkou silnice I/36 s ulicí Hlaváčovou, Palackého třídou a odbočkou k autobusovému nádraží budou muset řidiči věnovat jízdě ještě více pozornosti než doposud. Od příštího týdne budou uzavřeny dva jízdní pruhy silnice I/36 ve směru z centra, to je od odbočky k autobusovému nádraží zhruba k bývalé čerpací stanici,“ uvedla Nataša Hradní z tiskového úseku magistrátu.

Dva pruhy neprůjezdné

Provoz bude vedený obousměrně jen v polovině vozovky, proto bude doprava před ústím Hlaváčovy ulice i Palackého třídy do křižovatky svedena vždy do jednoho jízdního pruhu. Z něho budou automobily odbočovat vpravo i vlevo. „Křižovatka tak zůstane průjezdná jako dosud, provoz si tu však vyžádá zvýšenou pozornost a ohleduplnost řidičů,“ dodala Hradní.

Dopravní omezení potrvají do 11. července. Do konce července pak bude Hlaváčova ulice, v Pardubicích nazývaná rychlodráha, uzavřená celá, řekla Hradní.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související