V České Třebové se objevují první stížnosti na hlučné kuřáky

26. říjen 2017

V České Třebové se objevují první stížnosti na kuřáky. Protikuřácký zákon platí necelého půl roku a lidi žijící v blízkosti zábavních podniků začíná obtěžovat hluk před restauracemi a bary.

„Asi ve dvou lokalitách jsme zaznamenali stížnosti na hluk,“ říká starosta České Třebové Jaroslav Zedník (TOP09). Jsou to ulice Na Splavě a okolí parku Javorka. Tamním lidem vadí kuřáci, kteří si u cigarety povídají.

„Samozřejmě přes den to problém nedělá, ale v nočních hodinách, když už je ve městě klid, řekněme po 23. hodině, tak i když se ti lidé mezi sebou baví normálně, způsobuje to hluk. A kouř z cigaret také někomu vadí,“ doplňuje starosta ke stížnostem.

Čtěte také

Lidé z ulice Na Splavě proto sepsali petici a chtěli změnu provozní doby tamního baru. Se svou stížností přišli také na poslední jednání zastupitelstva s žádostí, aby se změnila vyhláška města o době nočního klidu.

Město bude s provozovateli jednat

„Vyslechli jsme stížnosti občanů, teď bych se chtěl sejít s provozovateli všech restaurací v České Třebové, abych slyšel jejich názory, a potom nastane diskuze na zastupitelstvu o tom, jestli měnit vyhlášku o nočním klidu a pokud ji měnit, tak jak,“ potvrdil starosta, že stížnostmi se bude zabývat.

Nedopalky na chodníku

Starosta Zedník řekl, že v parku Javorka občané problém nakonec vyřešili sami. „Tam se místní občané sešli s provozovatelem restaurace a dohodli se na tom, jak ta záležitost okolo hluku bude probíhat a restauratér byl vstřícný, takže tam myslím, že se situace uklidnila.“

Problém v ulici Na Splavě ale přetrvává. Provozovatel tamního baru sice najal ochranku, která má zajistit, aby se lidé venku nezdržovali déle, než je potřeba. Ale ani to není pro dotčené občany řešení. Jak starosta potvrdil, s ostatními provozovateli by se rád sešel v příštích dvou až třech týdnech.

Čtěte také

autor: SOB
Spustit audio