V Chrudimi by mohlo stát nové centrum pro bojové sporty

11. květen 2019 08:20

Jedna hala, desítky sportů. V Chrudimi by mohla vzniknout nová škola bojových umění. Soukromý investor na ni chce předělat objekt v bývalém vojenském depu. Pokud se plán podaří dotáhnout, mohlo by to být největší dódžó v celém kraji.

Jde o lokalitu v bývalém vojenském depu u výjezdu na Pardubice. V podzemním patře je plánovaná posilovna, nahoře by pak měly být tělocvičny pro jednotlivé sporty. Velikostí by to byla větší škola než v Pardubicích nebo Hradci Králové, odhadovaná kapacita je až tři sta lidí. A hlavní výhoda je to, že pod jednou střechou by našly zázemí spolky, které jsou různě rozmístěné po celém městě.

Na projektu spolupracuje chrudimský instruktor Richard Alexa. Ten se zaměřuje na tradiční japonská bojová umění a techniky s různými zbraněmi.

Odzbrojení útočníka se zbraní. I to je jedna z dovedností, které se věnuje systém Krav Maga

V centru by měl být prostor i pro další oddíly - boxery, kickboxery nebo populární systém krav maga. Pro všechny sportovce platí, že by potřebovali lepší a větší zázemí než mají teď. Jenže žádná jiná varianta ve městě není.

Dódžó by mohlo být hotové za rok, má to ale háček.  Podle investora Filipa Lörincze je teď míč na straně sportovních klubů. Ty dostaly nabídku, za jakých podmínek by mohly centrum využívat. Pokud by pro ně cena byla příliš vysoká, může se stát, že žádné dódžó nebude a místo něj vlastníci postaví kanceláře a obchody.

Spustit audio

Související