V Holicích po deseti letech zdraží popelnice. Stačit to ale nebude

11. prosinec 2023

S novým rokem zdražování. Občas to tak je. V případě svozu odpadu ale holičtí sáhnou hlouběji do kapsy po delším čase.

„Poplatek zvedáme o 20 korun za měsíc. Jeho výše je na krajském průměru. Jde o 840 korun ročně na jednoho poplatníka. Je třeba si uvědomit, že i tak bude město ze svého rozpočtu dál doplácet na svoz komunálního odpadu přibližně 4 000 000 korun. Naši občané ale opravdu svědomitě třídí a my na zpětném poplatku za svoz tříděného odpadu získáváme kolem 2 000 000 korun,“ upřesňuje starosta Holic Ondřej Výborný.

„Školka“ pro seniory

Velký projekt pro město a okolí představují pokračující přípravy centra sociálních služeb. „Nechceme stavět domov důchodců. Spíš chceme pomoci občanům, kteří se o seniory starají doma. Velmi zjednodušeně by pro ně měla fungovat jakási školka. Domluvili jsme se se starosty v mikroregionu na finanční podpoře centra. My jsme darovali pozemek a budeme schvalovat další podporu. Výstavba je rozdělená do tří etap. Poslední termín dokončení je rok 2030. Mohlo by to ale být dřív.“

Jak to vypadá s přípravami na rekonstrukci kulturního domu? Co čekat od velké opravy výpadovky na Horní Ředice? A s jakým rozpočtem Holice počítají pro příští rok? Poslechněte si celý rozhovor.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související