Pardubice opět mění parkovné. Někde zlevní, jinde placené zóny rozšíří

6. květen 2020 07:20

V Pardubicích se od června změní režim parkování u nádraží, na náměstí Jana Pernera a rozšíří zóny placeného stání o některé ulice a plochy v centru města. Sníží také cenu celodenního stání na parkovišti U Mlýnů.

V Pardubicích se od 1. června opět změní ceny za parkování. Loni v květnu město parkování zdražilo v některých lokalitách až na dvojnásobek. Některá parkoviště proto řidiči přestali zcela používat. Pardubice tak už potřetí zlevňují.

Čtěte také

Nový parkovací systém u vlakového nádraží zavádí prvních 15 minut zdarma místo režimu Kiss and Ride, což je kratší doba. Další půlhodina bude za 40 korun, celá hodina za 80 korun. „Je to určitě lepší systém než K+R, který řidiči bohužel velmi často zneužívali,“ uvedl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Mlýny zlevní, v Jungmannově zaplatíte

Na parkovišti U Mlýnů se sníží cena za celodenní stání z 60 na 40 korun. Novelou do placeného stání město zařadilo Zámeckou ulici, která byla jen pro vyhrazené parkování. Parkovné tam bude na 30 minut stát 15 korun, první hodinu 30 korun, další hodinu pak 40 korun. Nově bude součástí zóny placeného stání celá Jungmannova ulice, a ne pouze její část, jako tomu bylo doposud.

Čtěte také

Na nábřeží Václava Havla v úseku od ulice Ke Stadionu po Hradeckou a na parkovišti u hotelu Sport bude parkovné pět korun za půl hodiny a deset korun za každou další hodinu. „Tato parkovací místa na nábřeží dosud nebyla zahrnuta v zónách placeného stání, ale parkovné se tu samozřejmě platilo. Jde tedy spíše o administrativní úpravu,“ řekl Kvaš.

V centru Pardubic je téměř 4000 placených parkovacích míst. Měsíčně tam zaplatí parkovné v průměru 75 000 motoristů. Parkovné mohou zaplatit v hotovosti, formou SMS nebo mobilních aplikací MPLA, ParkDots, ParkSimply nebo Smart4City Parkování. Další motoristé mají rezidenční karty.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související