V pardubických Automatických mlýnech začíná být živo

14. srpen 2018

Parta mladých lidí, která se jmenuje Ve Mlejnech, se rozhodla, že oživí pardubické Automatické mlýny. Zamilovali se do těchto industriálních prostorů a rozhodli se, že tam budou pořádat akce, které jinde ve světě zaznamenávají velký úspěch.

Do této party patří i manželé Edita a Michal Bízovi. Edita je fotografka. Když sháněla ateliér a vzpomněla si právě na Automatické mlýny, řekla si, že její ateliér musí být právě tam. Kontaktovala majitele a přání se stalo realitou.

Středa, v mlýnech je vás třeba

Manželé Bízovi třeba začali s takzvanými EDU středami. O co jde? Jsou to setkání a přednášky vždy na určité téma – od focení přes medicínu až po cestování. V minulých týdnech zaujalo především mladé maminky téma focení malých dětí.

Čerstvá káva v Automatických mlýnech

Michal Bíza se zase těší na cestovatelské besedy. Nevšední téma nočních podniků v evropských městech vystřídá Cestovečer Afrika ve Mlejnech. Kompletní program je k dispozici na facebookovém profilu Ve Mlejnech.

Automatické mlýny znovu ožívají, chystá se pekárna i pivovar

Automatické mlýny v Pardubicích

Do pardubických Automatických mlýnů se začíná pomalu vracet život. Do roku 2013 se v nich mlela mouka, pak firma Goodmills výrobu zastavila a objekt, který je dílem slavného českého architekta Josefa Gočára, prodala architektovi Lukáši Smetanovi.

Edita a Michal Bízovi moc dobře vědí, že tyto akce v prostorách Automatických mlýnů budou muset za pár let přerušit. Objekt čeká rekonstrukce a nájemní smlouva je na dva roky. Věří ale, že i po opravě se v areálu místo pro takové akce najde.

Už v pátek 17. 8. 2018 manželé Bízovi v 16 hodin otevřou Automatické mlýny veřejnosti. Narazí se sud, bude se grilovat a mezi tím si návštěvníci budou moci prohlédnout celou historickou budovu před rekonstrukcí. A hned v neděli 19. 8. se tam bude konat akce Fotíme mlejny. V areálu se od čtyř odpoledne objeví  několik modelek, které bude možné si vyfotografovat v industriálním prostředí.

Edita a Michal Bízovi
Spustit audio