Vaše pleť bude jako šťavnaté jablko, musíte ji ale správně čistit

17. prosinec 2018

Každý máme jiný typ pleti. U zdravé není třeba během roku obvyklé postupy nijak měnit. V zimě bývá více namáhána, má větší sklon k dehydrataci, omrznutí a vzniku rozšířených cévek.

Zvláštní péči potřebuje pokožka kolem očí, protože se jedná o nejcitlivější oblast. V zimě platí dvakrát větší důslednost, než kdy jindy. Aplikovat oční krém bychom měli každé ráno i večer. Měl by být vyživující, s převahou hydratace a antioxidantů.

Kudy to vzít kolem očí?

Kůže v okolí očí je sedmkrát tenčí než na zbytku obličeje, proto už od dvaceti let by měly ženy používat oční krémy, které pokožku bezvadně hydratují a vyplní. Od vrásek si pomůžeme i správnou technikou při odlíčení.

„Každé dámě doporučuji odličovač se silikonem. Na měkký tampón nejdříve kápneme trochu vody a odličovače, přiložíme na oko a necháme chvilku rozpustit.  Make up potom stáhneme směrem dolů. Do finálového očištění je nejdůležitější pohyb od ucha ke kořeni nosu, kdy si nevytváříme takzvanou roletu a tím pádem nevytahujeme kůži,“ říká kosmetická poradkyně Ilona Velinská.

Rychlovky na pytle pod očima

Když na sebe žena nemá moc času, a rychle se potřebuje zbavit nevzhledných kruhů a otoků kolem očí, může vyzkoušet chemický peeling bez abraze. „Zabere vám to 10 minut a oči unavené z koukání do počítače nebo celodenního nošení brýlí se opět rozzáří. Můžete si pomoci i namočeným ručníkem v perlivé neochucené vodě, který šoupnete na 15 minut do mrazáku a potom na oči přiložíte,“ popisuje kosmetická poradkyně Ilona Velinská. Nic nezkazíte ani studenou okurkou nakrájenou na kolečka.

S včelím voskem v pohodě i na lyže

Je to univerzální ochrana pleti pro celou rodinu. Děti nemají tváře jako struhadlo a pánové si krém mohou vetřít i do vousů. Vousy krásně změknou a muži ještě navíc krásně voní,“ usmívá se Ilona Velinská. Včelí vosk, urychluje regeneraci pokožky a působí proti pocitům pnutí a zčervenání. Jeho mastné složení vytváří na pokožce účinný ochranný štít, který oceníte například na sjezdovce.

Tipy na ochranu pokožky během zimy:

  1. S příchodem chladných dní omezte používání pleťových vod s alkoholem. Alkohol pokožku odmašťuje a tím dochází ke ztenčení ochranného kožního filmu. Pokožka je přesušená a ztrácí schopnost hydratace.
  2. Pokožku také odmašťuje a vysušuje používání pleťových mýdel. Ochranný kožní film se ztenčuje a tím kůže ztrácí tolik potřebnou vodu.
  3. Používání peelingů v zimě také není vhodné. Jejich používání u chladem vysušené pokožky výrazně zvyšuje riziko mechanického poškození pleti.

Proč bychom měli při aknózní pleti měnit povlaky na polštáře častěji, si můžete poslechnout ze záznamu.

autor: Věra Říhová
Spustit audio

Související