Venkovní bruslení v Pardubicích letos kvůli drahým energiím nebude

23. listopad 2022 05:50

Venkovní kluziště v Pardubicích letos nebude. Z původního místa, dostihového závodiště, se mělo na jednu sezonu stěhovat k zimnímu stadionu, ale náklady by byly příliš vysoké. Veřejné bruslení tak bude jen v aréně.

U zimního stadionu měla být ledová plocha, protože pardubický hokej slaví 100 let. Náklady provozu zimního parku jsou ale kvůli energiím vysoké, řekl primátor Jan Nadrchal (ANO) na schůzi zastupitelstva.

Kluziště na dostihovém závodišti vzniklo přímo pod hlavní tribunou

„U arény by stál 5,5 milionu korun, na závodišti o milion méně. Což jsme vyhodnotili jako ekonomický nesmysl i vzhledem k tomu, že má být teplá zima. Víme, že když je nad nulou, s chlazením bývá problém,“ řekl primátor.

Rozvojový fond Pardubice, který arénu provozuje, veřejné bruslení zajistí v malé hale, dodal Nadrchal. Zimní park otevřelo město v roce 2018, poprvé byla plocha na dostihové dráze, ale poničila trávník. V dalších letech už bylo kluziště u padoku. Město novým sportovištěm nabídlo lidem další plochu pro bruslení, a to i ve všední dny, protože v malé hale multifunkční arény nebylo tolik volných termínů pro veřejné bruslení.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související