Venkovní kluziště v Pardubicích končí. Na závodišti si zabruslilo 9000 lidí

29. únor 2024 07:50

Dnes oficiálně končí provoz ledové plochy na dostihovém závodišti v Pardubicích. Veřejné bruslení si lidé z okolí oblíbili, zimní sportovní park navštívilo téměř 9000 bruslařů všech věkových kategorií, další stovky tvořili žáci mateřských a základních škol. Ti mohli díky podpoře partnera SEV.EN Česká energie kluziště využívat zdarma.

Provoz ledové plochy umístěné za paddockem začal ve druhé polovině prosince. Nejnavštěvovanější dny byly o zimních prázdninách, i když samotným vánočním svátkům počasí nepřálo. Rekordní byl 30. prosinec, kdy brusle nazulo na 900 bruslařů.

Počasí ledu nepřálo

Zatímco v lednu se bruslilo téměř každý den, v únoru to bylo komplikovanější. Nezvykle teplé a deštivé počasí ovlivňovalo kvalitu ledu a provoz kluziště musel být kvůli tomu několikrát omezen.

„Veřejné bruslení se na závodiště vrátilo po roční přestávce a těší nás, že si znovu našlo své příznivce. Někdy nám provoz komplikovalo počasí, ale náš tým na údržbě ledové plochy pracoval naplno a dokázal i přes nepříznivé meteorologické podmínky bruslařům připravit kvalitní zázemí,“ řekl ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller.

S posledním únorovým dnem letošní bruslařská sezóna končí a na závodiště se pomalu začíná vracet dostihový provoz. První mítink se uskuteční už v polovině měsíce dubna.

autoři: pta , ba
Spustit audio

Související