za ples budou mít v Poličce interiér divadla

3. únor 2003

Polička připravuje svůj městský ples. Výtěžek ze vstupného poputuje do Tylova domu, který byl po dlouhodobé rekonstrukci otevřen před třemi měsíci. Utržené finanční prostředky z konšelského plesu, který se bude konat za měsíc, pomohou s dovybavením interiéru divadla. Pokračuje starosta Poličky Miroslav Popelka.

"Tento ples je dělán tak, že vstupenky jsou dražší, stojí 300-400 korun, je to ale vnímáno tak, že tato cena vstupenky je formou daru na dovybavení interiéru Tylova domu. Počítáme s dovybavením židlí, stolů. Mělo by se jednat o hlavní sál, kde se pořádají i plesy a jednak o sál Bohuslava Martinů."

polička - divadlo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.