Za zrušení automobilové rallye v Železných horách bojuje další petice

27. srpen 2012

První protest adresovalo organizátorům několik desítek obyvatel Nasavrk a Hradiště. Další petice pochází z Miřetic. I tady si lidé stěžují na hluk, omezení pohybu a hlavně rozbité cesty, které po závodnících zůstávají.

Ne zrovna dobrou zkušenost má s rallye i starosta Miřetic Jaroslav Chour:

„No, negativní určitě. Je to vlastně, když to řeknu šeredně, devastace obecních cest, které slíbili, že opraví, ale opravili je tím způsobem, že se tam navezlo trochu štěrku, uhrabalo se to. To není ale žádná oprava. Zbytek by čekal na obec a to jsou nemalé peníze, jsou to, když řeknu, sta tisíce. Nesouhlasím, aby příští rok se to jelo po našem katastru.“

Organizátor Rallye Železné hory Marek Šimík ale takové námitky nechápe.Trasu závodu museli předem povolit úředníci. Škody na cestách jsou podle něj minimální a ihned po rallye navíc nastupují opravy.

„Byli jsme dohodnuti s obcí Miřetice, že to tam opravíme frézovanou škrabankou a víceméně do stavu, kdy to ani nebylo. My samozřejmě prohlížíme tratě předtím, než tam jedeme, jestli je to pro nás průjezdné. Ta cesta tam byla na hraně i pro nás, to znamená rozbitá, rozdrobená. Udělali jsme tam vždycky nějaký úklid, že se velké kameny vyškrábnou na stranu, víceméně to není oprava po nás, ale zhodnocení cesty vůbec,“ říká Šimík.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: kop
Spustit audio