Ženich musí ladit s nevěstou, ne s ubrousky na stole

12. leden 2018

Od sněhobílých svateb se v poslední době ustupuje, letí ivory. Je to vlastně teplejší bílá barva, která by se dala přirovnat ke světlé smetaně. Tato barva je velmi slušivá a ocení ji i fotografové. Obecně by se to s barvami na svatbě nemělo přehánět.

„My už čistě bílé šaty skoro nenabízíme. Ivory  je měkčí, a sluší snad všem barevným typům,“ říká majitelka svatebního salonu Miroslava Zurianová.

Dále upozorňuje na příliš barevné svatby, které jsou českým fenoménem. Všechno pak ladí se vším, a to není úplně dobře: „Zákazníci chtějí například svatbu ladit do fialovo žluté barvy. Květiny, ubrousky, módní doplňky… všechno fialovo žluté. Nemyslím si, že je to úplně dobře.  Pak má ženich žluté kšandy a fialového motýlka, a to už je příliš laciné. Důležité je sladit ženicha do stejných tónů s nevěstou. Ale ladit jeho kravatu s barvou ubrousku, to už je příliš,“ dodává Zurianová.

Kolekce 2019: premiéra v Pardubicích

Chystáte v rodině svatbu a zajímá vás, jaké jsou nové módní trendy? Zajděte se podívat na Svatební veletrh do Pardubic. Koná se 26. a 27. ledna v ČSOB Pojišťovně. Uvidíte novou kolekci šatů pro příští rok. „Na svatební veletrh se nám podařilo zajistit už část kolekce 2019. Bude předvedena nejdřív v Pardubicích, a teprve na jaře v Holandsku a v Barceloně,“ říká organizátorka festivalu Adéla Trávníčková.

Svatba v parném létě. Ženich sladí s nevěstou motýlka a jako doplněk použije stále moderní šle

Ještě se drží klasické korzety, ale je jich už méně. Módní jsou zakrytá ramena, zato odkrytá záda až do pasu, převažují hodně odlehčené sukně, šaty vypadají nákladně, je tam mnoho tenkých vrstev, ale přitom jsou lehké jako vánek. Obruče už se nedávají.  Převažuje hodně různých plastických kvítků a průhledných jevů na šatech. Tím se zvýrazní kresba krajky a jsou líp vidět výšivky. Kamínky frčí pořád.

Šle pořád letí

„Mám někdy pocit, že si to ženiši usnadňují. Nejsou zvyklí nosit oblek, tak si vezmou kalhoty a košili s rozepnutým límečkem, a k tomu kšandy. Je to takový uvolněný styl. Proč ne? Ale ty šle by měly ladit s košilí nebo kalhotami. A určitě by neměly být hráškově zelené nebo tyrkysové, to už je divočina,“ netají se se svým názorem Miroslava Zurianová.