Autobusy v kraji od pondělí pojedou v prázdninovém režimu

23. říjen 2020 07:45

Pardubický kraj v souvislosti se zpřísněním opatření proti šíření koronaviru zavede od pondělí 26. října v autobusové dopravě letní prázdninový provoz. Omezení by měla být platná do návratu žáků a studentů do škol.

Čtěte také

„Původním plánem nebylo omezovat autobusovou dopravu, avšak vzhledem k dalším výrazným omezením pohybu osob jsme nuceni po debatě s dopravci přistoupit i k tomuto opatření, které vejde v platnost v pondělí 26. října s tím, že někteří dopravci nás informovali, že na prázdninový provoz přejdou postupně v průběhu týdne. Jedná se o nastavení letního prázdninového provozu, který nepočítá s cestami školáků,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy a dopravní obslužnosti Michal Kortyš.

Oproti běžnému jízdnímu řádu bude rozsah přepravy snížen o přibližně 16 procent. V okamžiku, kdy bude bude obnovena školní docházka, plánuje kraj návrat do běžného provozu.

Změna jízdních řádů by se měla v nejbližších dnech objevit také na internetových portálech pro vyhledávání jízdních řádů www.oredo.cz či www.idos.cz.

autor: pta | zdroj: Pardubický kraj
Spustit audio

Související