Barbora Černošková - moderátorka

12. duben 2014

Ne každý může říct, že byl v něčem historicky první. Ale občas se to stane, někdy dílem štěstí, náhody, někdy proto, že jdeme odhodlaně za svým cílem nebo snem. A někdy se to spojí dohromady.

Štěstí přeje připraveným a být ve správný okamžik na správném místě se taky počítá. Sportovní komentátorka a moderátorka České televize Barbora Černošková byla první ženou, která moderovala olympijské studio přímo v dějišti letošních Zimních olympijských her v Soči a právě ona bude hostem pořadu Rande s Jolanou.

Její muž je bývalý basketbalista, reprezentant a může za to, že strávila pár let v Pardubicích.

„Ano, já jsem byla basketbalová manželka. Cestovala jsem s ním, byla jsem na mateřské. Pak přišla nabídka zase zpátky pracovat v televizi.“

Jak se člověk vyrovnává s tím, že má věčně sbalené kufry a neví, kam ho zavane, kam manžel přestoupí ?

„Já se s tím vyrovnávám špatně. Nevím, čím to je, asi jsem moc konzervativní člověk, ale ve svých dvaceti letech jsem si myslela, že nikdy neopustím Brno. Pak jsem najednou byla dva roky v Liberci, dva roky v Pardubicích. Nemáte kořeny, pořád nějaký podnájem, stále zabalené krabice, i když jsme tam byli rok a půl, tak jsem zároveň pracovala v Praze, takže jsem musela mít malý byteček i v Praze. Věčně jsem byla v autě, najezdila jsem hodně kilometrů, ale taky to člověka leccos naučí.“

Moderátorka Mini-parlamentu v pořadu Zprávičky, sportovní redaktorka ČT. Mimo televizi moderuje různé sportovní akce pro děti. Za studií v Brně, odkud pochází, závodně sportovala. V synchronizovaném plavání byla 13× mistryní ČR a na juniorském mistrovství světa v r. 1999 obsadila 9. místo. Z brněnského studia ČT přešla moderovat magazín Timeout na ČT4 a zpravodajství Branky, body, vteřiny na ČT.

Poslouchejte v sobotu 12. dubna 2014 18. hodině odpolední.

autoři: nov , Jolana Voldánová
Spustit audio