Chrudimský singltrek je uzavřený. Může za to kůrovec

7. září 2018 07:10

Cyklistům v chrudimských rekreačních lesích udělal čáru přes rozpočet kůrovec. Kvůli drobnému škůdci museli provozovatelé uzavřít okruh pro bikery na Podhůře. Proč a jak dlouho přerušení provozu potrvá?

Uzavřený je singltrekový okruh pod rozhlednou Bára. Trasa měří skoro dva kilometry, proplétá se mezi stromy a právě některé z nich kůrovec napadl. Lesníci je musí nechat vykácet a odtáhnout. To znamená, že se na místě pracují těžké stroje a kvůli bezpečnosti není možné cyklisty na okruh pustit.

Zbývající část městských lesů je bez omezení. Uzavřená je tak čistě část se singltrekovým okruhem, protože právě tam lesníci na kůrovce narazili. Jezdci tak můžou dál využívat i sousední atrakci - takzvaný pumptrek, tam problém není. A bikeři samozřejmě můžou dál jezdit i po lesních cestách, kterými je Podhůra protkaná.

Uzavírka do odvolání

Do kdy bude okruh uzavřený, je zatím těžké říci. Bude to záviset na tom, jak rychle dřevorubci poškozené stromy zlikvidují. Vedoucí Rekreačních lesů Chrudim Ondřej Švadlenka odhaduje, že by ta vynucená odstávka měla trvat řádově několik týdnů.

Související