Dynamo Pardubice mění brankáře, Štěpánek skončil, přišel Kantor

6. listopad 2019

Novou posilou hokejistů extraligových Pardubic je brankář Pavel Kantor. S vedením Východočechů se dohodl na spolupráci do konce sezony, v Dynamu naopak skončil gólman Jakub Štěpánek. Klub to uvedl na svém webu.

Osmadvacetiletý Kantor se vrací do extraligy po krátké odmlce. Bývalý hráč Českých Budějovic, Mladé Boleslavi, Hradce Králové, Vítkovic a Litvínova chytal v závěru minulé sezony v Třinci a pomohl mu k zisku mistrovského titulu. Tento ročník zahájil v britském klubu Sheffield Steelers, kde ale angažmá předčasně ukončil.

V Pardubicích vytvoří dvojici se stávající týmovou jedničkou Ondřejem Kacetlem. Oba společně přitom v sezonách 2013/14 a 2014/15 působili u hlavního soka Pardubic v Hradci Králové. „Jsem rád, že jsme se s Pavlem domluvili na spolupráci. Věřím, že nám spolu s Ondrou vytvoří stabilní dvojici,“ prohlásil sportovní manažer klubu Jaromír Kverka.

Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 Štěpánek se s pardubickým klubem dohodl na ukončení spolupráce. Na východ Čech zamířil po minulé sezoně, kterou odchytal v KHL ve Slovanu Bratislava.

V Pardubicích podepsal začátkem července roční smlouvu. Více zápasů ale odchytal Kacetl. Štěpánek nastoupil do šesti utkání, v průměru inkasoval 3,65 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 83,76 procenta.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související