Fotbalisti sobě. V Nasavrkách vypsali sbírku na dokončení stadionu

2. leden 2019 08:15

Nasavrčtí fotbalisté vyhlásili veřejnou sbírku na nový stadion. Stavba se prodražila a klubu chybí peníze třeba na vybavení šaten.

Nasavrcký fotbalový stadion je těsně před dokončením. Změnilo se tam skoro všechno, původní šatny museli dělníci zbourat, postavit novou zastřešenou tribunu, předělaná je hrací plocha. Ta má zavlažovací a odvodňovací systém, protože hlavně na začátku sezóny byly občas problémy s rozbahněným hřištěm. A hotová je také nová tréninková plocha s umělým povrchem. Zbývají drobnější stavební práce na tribuně, fasády a omítky a také vybavení šaten a zázemí pro hráče i diváky.

16 milionů nestačí

Rekonstrukce stadionu měla původně stát 16 milionů korun. Stavbaři ale museli řešit různé problémy a cena zakázky se zvýšila zhruba na dvacet milionů. Část peněz zaplatí klub ze získané dotace, polovinu původního rozpočtu slíbilo doplatit město, protože hřiště využívá i škola a školka a různé nasavrcké spolky. Fotbalisté se teď snaží mezeru, která vznikla prodražením stavby, zalepit právě i veřejnou sbírkou.

Na stránkách klubu je uvedené číslo sbírkového konta. Další možnost jsou kasičky - jedna je přímo na nasavrcké radnici, další na čerpací stanici a třetí v drogerii na náměstí. Sbírka potrvá do konce února. A fotbalisté slíbili, že pokud o to budou dárci stát, jejich jména budou uvedená na pamětní desce na čestném místě v areálu hřiště.

Spustit audio

Související