Hlavní pošta v Ústí nad Orlicí se bude stěhovat

14. březen 2017

Současné prostory pošty jsou pro potřeby státního podniku nevyhovující. Pobočka se přesune asi o 200 metrů z Lochmanovy do Špindlerovy ulice.

Důvodů pro stěhování je několik. Prostory současné budovy z poloviny devadesátých let minulého století provozně nevyhovují. A to jak lidem, tak samotné poště a jejím zaměstnancům. Navíc státní podnik na současném místě platí nevýhodný nájem, a tak se vedení pošty rozhodlo pobočku přestěhovat do nedaleké Špindlerovy ulice.

Vzhledem k tomu, že poště na současném místě končí nájemní smlouva 31. 12. 2017, stěhování by mělo proběhnout do té doby. Přesný termín ale známý není. Pošta totiž musí budovu, kde nová pobočka bude, opravit a vybudovat tam veškeré potřebné zázemí, to potvrzuje i mluvčí pošty Matyáš Vitík:

„Tím nejlepším řešením se proto ukázalo, přestěhovat se do vlastních prostor, které budou odpovídat aktuálním požadavkům na moderní pobočky. Tomuto řešení nahrává i situace, kdy stávající nájemní smlouva konči koncem letošního roku.“

Na plánech nové pošty spolupracoval státní podnik také s orlickoústeckou radnicí. Ta původně České poště nabízela administrativní budovu bývalé textilky Perla. To ale státní podnik odmítl a koupil vlastní dům ve Špindlerově ulici, kde nová pobočka nakonec bude.

Čtěte také

Pošta ale na žádost města přepracovala projektovou dokumentaci tak, že hlavní vstup nebude ze Špindlerovy ulice, ale právě z prostoru textilky Perla. Areál zatím ještě stojí, ale radnice ho bude v létě bourat a během několika let kompletně přestavovat. Je tedy logické, že hlavní vstup bude z nového parku a nového prostoru, který místo Perly vznikne. To ale bude až za několik let.

autor: zen
Spustit audio