Je vám více než pětašedesát a chcete se zdokonalit v řízení? Využijte kurz ve Vysokém Mýtě

14. srpen 2020

Projekt Jedu s dobou učí seniory zvládat krizové momenty za volantem auta. Projekt je určený pro lidi od šedesáti pěti let a úspěšně se rozvíjí už třetím rokem.

Díky finanční podpoře z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů je pro účastníky zdarma. Koná se v osmi centrech bezpečné jízdy po celé České republice. Jako patron projektu se osvědčil „Monsieur Dakar" Karel Loprais. Ten navíc letos dostal posilu, do akce jde po absolvování kurzu také herec Pavel Nový.

Jízdy na okruhu ve Vysokém Mýtě

V Pardubickém kraji se mohou lidé zúčastnit kurzu Jedu s dobou na okruhu ve Vysokém Mýtě.

„Šestihodinový program zahrnuje teoretickou část, ve které instruktoři seznamují řidiče s novinkami v legislativě a zásadami bezpečné jízdy. Praktická část na polygonu umožňuje vyzkoušet si zvládnutí krizových momentů a poznat chování vozidla v mezní situaci,“ říká koordinátor projektu z Autoklubu České republiky Libor Budina.

Projekt Jedu s dobou učí už třetím rokem seniory zvládat krizové momenty za volantem automobilu

Mimo jiné jde o správné zvládnutí smyku, správnou techniku vyhýbacího manévru či krizové brzdění v různých rychlostech a na různých površích. Kurz obsahuje také praktické ukázky první pomoci, do kterých se za vedení zdravotnických instruktorů zapojují všichni frekventanti. Jak vyplývá z dotazníků vyplňovaných na konci kurzu, absolutně všichni účastníci by takové školení doporučili dalším řidičům.

„Je to dobrá zkušenost pro řidiče, kteří si mohou otestovat, jak jejich vůz zvládá krizové situace. Umět zabrzdit, to je umění. Občas jsou lidé překvapeni, co jejich vlastní auto umí,“ říká Libor Budina a vzkazuje, aby se lidé nebáli Covidu a přihlásili se. Objednávat se mohou v jednotlivých termínech až do jara.

Spustit audio

Související