Jihovýchodní obchvat Pardubic má územní rozhodnutí. Zatím je nepravomocné

30. září 2020 14:49

Území rozhodnutí pro jihovýchodní obchvat krajského města vydal pardubický magistrát 24. srpna. Pak běžela zákonná lhůta pro případné podání odvolání. Pardubický magistrát jich obdržel víc než deset a věcí se teď bude zabývat krajský úřad, potvrdil Radim Jelínek z kanceláře primátora.

Jihovýchodní obchvat Pardubic má ulevit dopravě v centru města, protože propojí směry od Chrudimi a od Černé za Bory. Tam by měl končit nedaleko mostu přes železniční vlečku.

O potřebě tohoto silničního spojení se v Pardubicích mluví už dlouho. Vždyť takzvané schválení záměru projektu je už roku 2002 a posudek vlivu stavby na životní prostředí (EIA) je jen o dva roky mladší. Ředitelství silnic a dálnic žádalo o územní rozhodnutí už v roce 2018, tehdy ale neúspěšně.

Zkratka do nemocnice i průmyslové zóny

Silnice od Dražkovic do Černé za Bory v budoucnu pomůže řidičům se lépe dostat například do krajské nemocnice nebo třeba do průmyslové zóny právě v Černé za Bory. Stejně jako severovýchodní, tak i jihovýchodní obchvat mají ulevit centru města, které je dopavou dlouhodobě přetížené.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související