Jste žena a začínáte podnikat? Spolek podnikavých žen vás podpoří

29. prosinec 2017

Spolek Podnikavé ženy z Pardubického kraje vznikl v srpnu 2017. Členkami jsou právě ženy, které podnikají v nejrůznějších oborech. Jsou to cukrářky, pekařky, vizážistky, lektorky volného času, cvičitelky, výtvarnice a další. V současné době je ve spolku 56 aktivních žen a další jsou vítané.  

Podnikatelky nejprve začaly pod záštitou Pardubického kraje a města společně pořádat prodejní akce. Ale to nestačilo. Rozhodly se ostatní začínající kolegyně podpořit a vzájemně propojit ty správné lidi. „Chceme být takovou základnou a společně růst s dalšími podnikavými ženami. V žádném případě si nechceme konkurovat,“ říká Jana Kolrusová ze spolku.

Konkrétní pomoc podnikavých žen

Spolek je ve spojení s různými organizacemi, které připravují programy pro začínající podnikatele. Jde hlavně o kontakty. Propojit podnikatelku s ostatními ženami, které by druh jejího podnikání mohl oslovit. Potom například vymyslí společný projekt, který pomůže oběma stranám.

„Je zajímavé, že všechny máme podobnou energii, elán a chuť zkusit něco nového. Najděte si nás. Nejrychleji to půjde přes sociální síť, kde najdete veškeré kontakty na Spolek podnikavých žen,“ říká členka Kateřina Šteklová.

Jeden příklad z praxe

„Nedávno se nám povedlo pomoct studentce, která vyrábí raw tyčinky,“ říká Jana Kolrusová a pokračuje: „Nasměrovali jsme ji na lektorku bojových umění a došlo k propojení, kdy si cvičenci pochutnávali na mikulášské besídce na zdravých tyčinkách a všichni byli spokojeni.“

Spustit audio