Katchaba píše zdravé kuchařky, ale dieta je pro ni sprosté slovo

21. říjen 2020

Karolína Katchaba Hrubešová je foodblogerka a autorka několika knih zaměřených na zdravou výživu. Na vlastní kůži se přesvědčila, že její vysokou nadváhu žádná dieta nesnížila.

Proto se začala zabývat zdravou výživou hlouběji. Jedla pravidelně a vybírala si kvalitní potraviny s dostatkem všech potřebných živin. A protože se jí tento přístup k vlastnímu tělu vyplatil, začala svou zkušenost předávat dál. Nejdůležitější je podle ní změnit celkově životní styl a přístup ke stravě. Je to změna na celý život.    

Knižní novinka - Mámy hubnou s námi

Karolína Katchaba Hrubešová přichází 30. října s novinkou, která spojuje zdravé recepty a cvičení. Kniha se jmenuje Mámy hubnou s námi a je vhodná pro dnešní dobu, kdy jsou lidé mnohem víc doma.

I tato kuchařka se ostře vymezuje proti nezdravým dietám, a navíc kombinuje zdravé stravování s domácím cvičením.

„Právě tato doba nahrává tomu, abychom se zamysleli nad svým životním stylem a zkusili to jinak. V knize je 90 receptů a 45 cviků. Cvičební plán vytvořil pardubický trenér fitness a medailista z mistrovství světa a Evropy v silových disciplínách Svatopluk Vobejda.

V nové kuchařce Mámy hubnou s námi najdete i moučníky. Vyzkoušejte třeba ořechovou roládu bez mouky od Katchaby.

Ořechová roláda bez mouky

Ingredience
  • 50 g vlašských oříšků
  • 40 g sladidla xylitolu,
  • 4x vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • špetka soli
  • kelímek zakysané smetany
  • domácí marmeláda
  • pár kousků čerstvého ovoce (např. borůvky)

Postup:
Ořechy rozmixujeme. Žloutky rozkvedláme v misce vidličkou. Bílky ušleháme skoro dotuha, nejlépe metličkovým mixérem. Poté postupně zašleháváme xylitol a po dosypání celé dávky šleháme ještě asi minutu.

Následně vezmeme stěrku a pomalinku přimícháváme žloutky a ořechy na střídačku. Tuto směs vylijeme na plech vystlaný pečicím papírem a rovnoměrně ji rozetřeme.

Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut, povrch musí být narůžovělý. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odpočinout, a pak placku překlopíme na jiný plech. Nyní velmi opatrně a pomalu strháváme pečicí papír.

Pak stočíme korpus na sucho do rolády a necháme asi 10 minut chladnout. Po této době ji opět roztáhneme a potřeme zakysanou smetanou a marmeládou a poklademe borůvkami. Opět zamotáme a zabalíme do potravinové fólie. Necháme alespoň hodinu v lednici ztuhnout.

Spustit audio

Související