Koncerty mladých muzikantů v Horním Jelení můžete sledovat na internetu

20. červenec 2021

Zatímco vloni se Český hudební tábor mládeže odehrál ve značně uskromněném provedení, letos už opět nabízí dva běhy. Tím ale dobré zprávy končí, dál ho do značné míry omezuje epidemie covidu-19.

„Už druhou sezonu po sobě si musíme vystačit jen s českými účastníky. A nemáme ani zahraniční lektory. V dnešní době je těžké něco plánovat a cesta na hudební tábor ze zahraničí se musí dobře naplánovat několik měsíců dopředu. A to s ohledem na současnou situaci nebylo možné,“ říká ředitel tábora Josef Kušička.

Český hudební tábor mládeže je známý vystoupeními pro veřejnost. Letos můžou zájemci navštívit pouze závěrečné koncerty. „V sobotu 31. července a pak o týden později v sobotu 7. srpna. Začínat budou v 9:30 dopoledním blokem, kde se představí menší obory jako klavír, harfa, flétny, kytara. Odpolední blok ve 14 hodin otevřou vystoupení orchestrů dechového, smyčcového, symfonického,“ zve k návštěvě Josef Kušička.

Ostatní koncerty bude možné sledovat alespoň prostřednictvím online přenosů na Youtube kanále Českého hudebního tábora mládeže. „Loni jsme úspěšně otestovali možnost internetového vysílání na Youtube. Tam mohou všichni zájemci naladit každý den naše vystoupení,“ zve ke sledování Josef Kušička.

Kdo by se chtěl tábora v Horním Jelení v rekreačním centru Tramtárie zúčastnit také, stále má možnost se přihlásit do druhého běhu, kde ještě zůstávají volná místa. Zájemci najdou veškeré informace na stránkách www.chtm.cz.

Spustit audio

Související