Krabice od bot má smysl i bez bot. Dá se naplnit dárky

14. prosinec 2020

Krabice od bot je pevná a dostatečně prostorná. Je škoda ji vyhodit. Pracovníci Diakonie Českobratrské církve evangelické vymysleli, jak ji využít. Už před deseti lety vznikl projekt, díky kterému měly stovky dětí z chudých rodin pod vánočním stromkem dárky v krásně zabalené krabici od bot.

Letošní sbírka skončila 6. prosince. Podařilo se shromáždit celkem 27 500 krabic plných dárků. Teď se budou rozvážet k dětem ze sociálně znevýhodněných rodin, které vytipovali sociální pracovníci.

„Do té krabice dáváme věci, které bychom neváhali darovat vlastní dětem. Určitě hračky vhodné k věku dítěte, knížku, nějaké ty dobroty a důležité je krabici krásně zabalit do vánočního papíru,“ říká Soňa Krátká, která poskytla v Pardubicích jedno ze tří sběrných míst, kam lidé naplněné krabice od bot mohli nosit.

Když děti darují dětem

Krabice od bot plné dárků na sběrném místě

Cílem akce, která má podtitul Když děti pomáhají a darují dětem, je nejen potěšit děti z chudých rodin, ale také zapojit do této bohulibé akce děti rodičů, kteří se rozhodnou tímto způsobem pomoct.

„Úplně nejkrásnější je, když k nám děti přijedou i s rodiči, hrdě přinesou společně zabalenou krabici plnou společně vybraných dárků. A když před nimi otevřu  garáž plnou vánočních krabic, mají pusy dokořán. A to je to, proč tuhle práci dělám. Má to smysl,“ říká dobrovolnice Soňa Krátká, která ve vysílání Českého rozhlasu Pardubice poděkovala i konkrétním lidem, kteří tímto způsobem přispívají pravidelně.

Pokud byste se chtěli zapojit a v příštím roce vytvořit sběrné místo u sebe doma, obraťte se na pracovníky Diakonie Českobratrské církve evangelické. Sběrných míst je stále málo, budete vítáni.

Spustit audio

Související