Pomozte Ježíškovi obdarovat chudé děti. Začněte krabicí od bot

29. listopad 2018

Do krabice od bot můžete vkládat dárky pro děti z chudých poměrů, na které by jinak Ježíšek mohl zapomenout. Proto Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá už po sedmé akci Krabice od bot. Hodnota dárků v krabici by neměla přesáhnout pět set korun.

„Mně se moc líbí, když do krabic vkládají dárky rodiče spolu se svými dětmi. Má to i takový příjemný výchovný moment. I samotné dítě tam může přidat třeba svůj výkres. Nám to vloni vytvořilo doma nádhernou atmosféru. Tu v nákupním centru nezískáte,“ říká pardubická dobrovolnice Iva Jarešová.

Pošlete krabici k letošním Vánocům!

  1. Najděte doma krabici od bot nebo nějakou podobně velkou a promyslete si, pro jaké dítě dárek bude. Dárky volte podle věku dítěte (do sedmnácti let) a pohlaví. Hodnota dárků by neměla přesáhnout pět set korun. To proto, aby dostaly všechny děti dárky podobné hodnoty.
  2. Vložte dárky. Mohou být použité po dětech, ale kvalitní, nikoliv poškozené nebo špinavé. Pastelky, hračky, tričko, bonbóny, kabelka, navrch můžete dát fotografii nebo vánoční pozdrav od vašich dětí.
  3. Krabici vánočně zabalte a na štítek napište věk a pohlaví dítěte, pro které jste vybírali dárky.
  4. Krabici odneste na sběrné místo, můžete ji také poslat poštou. Sběrná místa jsou vypsaná na webu diakonie.

Chybí dárky pro náctileté chlapce

Momentálně chybí dárky hlavně pro chlapce od třinácti do sedmnácti let. Mohou to být sluchátka, obaly na tablety, hodně nedostatkové jsou mobilní telefony, samozřejmě použité, ale funkční. Nezapomeňte, že dárek v krabici by neměl přesáhnout hodnotu pěti set korun. Krabice od bot mohou dostat jako jediný dárek i sourozenci v početných rodinách, a nebylo by dobré, aby v jedné krabici našli dárky za dva tisíce, a ve druhé za dvě stě korun.

Pardubické dobrovolnice se spojily s Centrem pro děti a rodinu a dalšími organizacemi, které přesně vědí, kam by měly dárky směřovat. Každá krabice najde svého konkrétního majitele. Stačí ji donést na určené sběrné místo.  

Sběrná místa v Pardubicích

Ekocentrum Paleta, Štolbova 2874, Pardubice. Ekocentrum najdete za plaveckým areálem. Krabice od bot tam můžete nosit až do 9. prosince 2018, od 14 do 20 hodin.

Další místo je v ulici Boháčova 1722, Pardubice. Je to bydliště dobrovolnice Soni Krátké, která od vás převezme krabice každý den až do 9. prosince od 18 do 20 hodin.

Spustit audio

Související