Krkolomná cesta na pardubické nádraží je ještě složitější

9. leden 2017

Práce na stavbě nového dopravního terminálu před hlavním vlakovým nádražím v Pardubicích pokračují. Celý prostor před nádražní budovou je uzavřený a přístup do haly je možný jen koridorem od pošty. Ode dneška ale musí chodci počítat s dalšími komplikacemi.

Stavbaři potřebují vrtat základy pro sloupy nového trolejového vedení, a tak bude ode dneška uzavřený celý úsek mezi světelnou křižovatkou u parkoviště obchodního centra a přechodem pro chodce, kde jsou také semafory. Ve směru od Parama je to chodník po pravé straně mezi semafory naproti autobusové zastávce Hlavní nádraží - Albert hypermarket.

Čtěte také

Naproti obchodnímu domu vznikla ve směru od Parama i provizorní autobusová zastávka, té se nové omezení nedotkne. Zastávka i nadále bude v provozu, jen pro cestující bude trasa komplikovanější. Cestou do nádražní haly musí přejít na druhý chodník, jít skoro až k poště a tam na přechodu se semafory přejít zase zpátky a projít koridorem, aby se dostali k vlakům.

Další změny v únoru

Zhruba v polovině února by pak měl být uzavřený i koridor, kterým se teď chodí. Nádraží ale bude i tak pro veřejnost přístupné, protože se otevře nový koridor, kde už budou cestující už chodit po nové dlažbě.

Stavba nového dopravního uzlu bude stát zhruba 176 milionů korun, pardubický magistrát získal dotace z takzvaných Švýcarských fondů. Hotovo by mělo být letos v červnu.

Čtěte také

autor: zen
Spustit audio