Lyžařská střediska v Pardubickém kraji postupně rozšiřují provoz

17. prosinec 2021

Lyžařská střediska v Pardubickém kraji postupně rozšíří provoz. Od soboty 18. prosince se už bude lyžovat i ve všední dny na Bukové hoře na Orlickoústecku, větší rozsah sjezdovek chce podle počasí otevřít také centrum v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem. Zatím jen výjimečně jezdí vleky v níže položených oblastech.

„Stále budou v provozu Mlýnická a Svitavská sjezdovka. Podmínky zatím neumožňují větší zasněžování, ale věřím, že se brzy ochladí a budeme upravovat i další tratě,“ řekl mluvčí Skiresortu Buková hora Petr Toman.

V Dolní Moravě se lyžuje už od 4. prosince, v současnosti je otevřeno asi sedm z více než deseti kilometrů sjezdových tratí. V provozu je každý den pět tras, dětský svah a dvě lanovky. „Čekáme na ochlazení, které má přijít v noci na pondělí. Předpokládáme, že od pondělka budeme zasněžovat všechny tratě na vánoční týden,“ uvedl Tomáš Drápal z resortu Dolní Morava.

Do příštího pátku by ještě měly platit mimosezonní ceny. Z menších lyžařských areálů v níže položených oblastech mohou lyžaři zamířit do Hlinska na Chrudimsku, kde je zatím otevřená malá sjezdovka s délkou 250 metrů, od soboty provozovatelé slibují rozšíření provozu. Dnes by se měl rozjet také vlek v Českých Petrovicích na Orlickoústecku.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související