Má plný foťák cizích palců. Díky nim kontroluje mistryně republiky v pedikúře výsledky své práce

26. červen 2023

Pedikérka Eva Vondráčková z Pardubic získala před šesti lety titul mistryně České republiky ve svém oboru. Právě v období před prázdninami má více klientů, než dokáže zvládnout.

„Mám pocit, že teď se všichni vyzuli z bot a usoudili, že je ta správná doba na ošetření nohy. Lidé přicházejí nejčastěji se zarostlými nehty, otlaky, senioři mívají dlouhé a ztluštělé nehty, které už sami nedokážou odstřihnout. Se vším si poradíme. Používáme metodu suché pedikúry, to znamená, že nohy nemáčíme a nehty brousíme, ztenčujeme a upravujeme do správného tvaru. Je to efektivní, ale je to běh na delší trať. Jedno sezení nestačí,“ vysvětluje pedikérka, která se věnuje i dětem.

Stres se projevuje i na dětských nehtech

Děti mají podle Evy Vondráčkové nejčastější problém se zarostlými nehty. Často to může být ze stresu, kdy si děti nehty na nohách odlupují a ty se jim pak zatrhávají.  Nebo sedí za stolem u počítače a hrají hru. Jak jsou v zápalu té hry, mají palce opřené o podlahu tak silně, že se jim nehty lámou, jsou příliš měkké a citlivé.

Pedikérka Eva Vondráčková

I internet dokáže napáchat škody ohledně špatné osvěty kolem stříhání nehtů. „Děti v pubertě často mnohem více dají na kamarády z internetu, než na rodiče. Proto si děti v salónu vezmu stranou a všechno probereme. Důvěra je velmi důležitá. Pak mi posílají fotky svých palců a porovnáváme, jak se situace zlepšuje. Máme z toho oboustranně dobrý pocit.

A důvěra se týká i seniorů. Nestyďte se za své nohy, pedikérky jsou zvyklé na různé neduhy, které chodidla sužují. Návštěva u pedikérky většinou pomůže a situace se zlepší. Ale sám si s tím člověk neporadí,“ uklidňuje Eva Vondráčková.

Jak se starat o nohy v létě? A jaké boty vybírat? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související