Moravská Třebová připravuje 50 parcel pro rodinné domy

10. únor 2020 10:20

Moravská Třebová na Svitavsku má hotovou územní studii Udánského kopce, kde v budoucnu připraví parcely pro stavbu 50 rodinných domů. Podle zástupců radnice je ve městě dlouhodobě nedostatek pozemků pro výstavbu rodinného bydlení.

„V letošním roce zahajujeme nezbytnou technickou a administrativní přípravu celého projektu,“ řekl mluvčí radnice Václav Dokoupil.

Vítěznou územní studii ateliéru Vavřík čeká ještě veřejné projednání, které město pořádá 24. února. Územní studie určuje rozsah lokality a její účel, koriguje, co se na území smí a nesmí stavět. Velikost pozemků bude od 550 do 1000 metrů čtverečních. Domy mají mít rovnou střechu, maximálně dvě podlaží a předzahrádku.

Zeleň, hřiště, parkování

Architekti navrhli obytnou zónu, ve které je omezena rychlost jízdy automobilů na 20 kilometrů v hodině. Vjezdy budou z ulice Nová a J. K. Tyla. Vzniknou tam dvě nové ulice K Udánkám a Na Špitálské louce. Kolem ulic má být zeleň a parkovací místa.

Na vršku kopce architekti navrhli park a dětské hřiště s dřevěnými prvky. Park by mohla propojit pěšina lesem vedoucí ke koupališti. Město s 11 000 obyvateli v minulých letech připravilo a nabídlo šest parcel ve Strážnické ulici a čtyři pozemky v Nové ulici, kde předtím zbouralo budovu bývalé speciální školy. Náklady na přípravu obou lokalit stály 11,5 milionu korun bez DPH.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související