Nechtěly se nudit, proto založily Klub Senzababča

30. listopad 2017

Cítíte se někdy sama, opuštěná, bez inspirace? Pak zkuste vyhledat pardubický Klub Senzababča, který má skoro třicet členek.

Všechny senza babči se do klubu dostaly díky soutěži, která se letos v Pardubicích konala už po desáté. Jezdí na výlety, pořádají různé akce, dokonce byly i v televizní soutěži.

SENZA znamená skvělá, elegantní, nápaditá, zvídavá a aktivní.

Soutěž Senzababča je celorepubliková a vymyslela ji jednatelka klubu Iva Špeldová. Je určená pro ženy, které mají aspoň jedno vnouče, ale hlavně se umí tzv. rozšoupnout, rozvinout svou kreativitu, zkrátka být senza bez ohledu na věk. 

Senza babči jí změnily život

„Já nejsem moc parádivá,“ říká předsedkyně klubu Hana Vojtková. „Ale přesto jsem se rozhodla před lety tuhle soutěž o Senzababču zkusit. A zjistila jsem, že když se člověk trochu namaluje a hezky ustrojí, hned se cítí líp, jakoby omládne.

Skvělé, elegantní, nápadité, zvídavé a aktivní. Babičky nepatří do starého železa

Iva Špeldová

Sebrat odvahu a vystoupit před publikem i porotou na jevišti. Přes takovou výzvu vede cesta do klubu SENZAbabča. Na pardubické Dubině bude v sobotu jubilejní desáté finále celostátní soutěže pro ženy s minimálně jedním vnoučetem.

Nechci honit to, co už je pryč, a nedá se vrátit zpátky. Ale i když vrásky přibývají, neznamená to, že o sebe přestaneme pečovat.“

Klub Senzababča není jen o soutěži

Členky klubu se scházejí pravidelně jednou měsíčně. Na schůzce plánují zajímavé akce, které pak společně podnikají. Jezdí do přírody, do lázní, vystupovaly společně i v televizní soutěži, a  už poněkolikáté se chystají v létě k moři, do Chorvatska. Pokud jste sama a nemáte s kým jet na dovolenou, zkuste si najít Klub Senzababča. 

Spustit audio

Související