Krůtí prsa s kuřecími játry
Suroviny: 400 g krůtí prsa, 300 g kuřecí játra, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, olej (na smažení), mouka na posypání
Postup:
Maso podélně nařízneme, rozložíme a naklepeme na větší plát. V pánvi rozpálíme olej, cibuli jemně nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme je na malé kousky. Přidáme na pánev s cibulkou a orestujeme. Orestovaná játra smícháme v pánvi s kečupem a česnekem nakrájeným na plátky. Poté vše ještě chvíli dusíme. Orestovaná játra osolíme, opepříme, hotovou směs dáme na střed krůtího plátku a zabalíme. Maso spojíme špejlí nebo párátkem, zlehka pomoučíme a osmažíme. Hotovou kapsu podáváme s různě upravenými bramborami.
Vaříme s Habadějem v sobotu 12. ledna 2013 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.