Filé se zeleninou

Suroviny: rybí filé, sůl, pepř, máslo, kysaná smetana, polévková zelenina, citrón, strouhaný sýr

Postup:
Filé pokapeme citrónem a necháme odpočinout. Zeleninu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme, podusíme na másle, dáme do pekáčku, na ni položíme filé, okořeníme, pokapeme smetanou a nahoru položíme plátky citrónu a dáme do trouby. Po chvíli ještě filé zasypeme sýrem a zapečeme.
Příloha:
Vařené nebo opečené brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7. července 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.