V hlavní roli švestky: povidla, polévka i koláče
Stromy v sadech zmodraly a to znamená jediné: sezóna oblíbeného ovoce je tady.
Přinášíme vám řadu vyzkoušených receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte polévku, pečená povidla nebo si připravíte moučník k odpolední kávě!
Nejnovější články
-
Pečená povidla bez míchání
Švestek je úroda a my vám nabízíme jednoduchý recept na pečená povidla. Koláče s domácími povidly pak chutnají o moc líp.
-
Šátečky z tvarohového těsta s povidly
Tenhle recept si hned zapamatujete, protože potřebujete jen tři suroviny a něco na náplň. A aby to bylo ještě jednodušší, od všeho je potřeba stejné množství.
-
Ze stromu bleskově do sklenice. V zavřenině vydrží švestky i rok
Jak uchovat švestky a další ovoce bez mrazáku či sušičky? Máme pro vás tip. Zkuste zavřeninu. Ovoce přímo ze stromu dejte do šroubovací sklenice a okamžitě uzavřete.
-
Švestková polévka s medem
Rodinný recept z Krkonoš - Dolního Maršova, který vytvořila maminka pardubického včelaře Evžena Báchora.
-
Švestkový koláč s mákem
Švestky a mák v koláči z kynutého těsta, to je léty prověřená kombinace. Pokud se vám na zahradě letos taky urodilo, vyzkoušejte tenhle recept.
-
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Ovocné knedlíky k létu patří - jahodové, meruňkové, borůvkové nebo švestkové. Co tyhle z bramborového těsta, sypané mákem a zalité rozpuštěným máslem? Vyzkoušejte je!