Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Ovocné knedlíky k létu patří - jahodové, meruňkové, borůvkové nebo švestkové. Co tyhle z bramborového těsta, sypané mákem a zalité rozpuštěným máslem? Vyzkoušejte je!
Na asi 20 knedlíků:
- 300 g brambor
- 100 g hrubé mouky
- sůl
- 15 g másla
- 1 menší vejce
- švestky
Na posypání:
- mák
- moučkový cukr
- rozpuštěné máslo
Brambory uvaříme ve slupce, ideálně den předem. Oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, sůl, změklé máslo a vejce.
Zpracujeme těsto, ze kterého utrháváme kousky a do každého zabalíme ne příliš silnou vrstvou těsta nevypeckovanou švestku (lépe se balí). Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme knedlíky z vody, vložíme na talíř, posypeme mákem s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.