O víkendu skončí uzavírka silnice z Pardubic do Starého Hradiště

3. květen 2018 10:35

Uzavírka opravované silnice do Starého Hradiště v nejbližších dnech skončí a z jedné části krajského města by tak měly zmizet dlouhé dopravní zácpy a kolony.

Jednosměrná uzavírka silnice do Starého Hradiště, která komplikuje provoz v severní části města už dva měsíce, skončí už v závěru tohoto týdne. Zhruba kilometr a půl dlouhý úsek dostal nový asfalt, silničáři teď pracují na novém vodorovném značení a dolaďují poslední úpravy.

Konec objízdných tras i pro HMD

Podle stavbyvedoucího Michala Kmenta kolaudace stavby za zhruba 25 milionů korun bude v pátek, v sobotu by pak měli pustit auta na silnici v obou směrech. A to bude znamenat i konec objízdných tras a taky velmi dlouhých kolon, které se kvůli uzavírce pruhu na Hradec Králové denně tvořily mezi univerzitou a hypermarketem Globus, hlavně ve špičce.

Silnice mezi Pardubicemi a Starým Hradištěm už má nový povrch, zbývá dokončit vodorovné dopravní značení

Dopravní podnik informoval, že se autobusy už v sobotu vrátí na obvyklé trasy. Týká se to linek 10 a 16 a obousměrně budou obsluhovat původní zastávky Staré Hradiště, hostinec a Fáblovka. Na lince 10 zároveň přestane platit výlukový jízdní řád. 

Hotovo bude i u Parama

Velký rozruch vyvolala před časem i částečná uzavírka silnice I/37 v úseku Dražkovice – Paramo. Oprava úseku za zhruba 20 milionů korun je těsně před dokončením, jak řekl Jiří Hostaša z pardubického ŘSD, výměna asfaltu je hotová a zbývá dodělat vodorovné značení.

Letní uzavírky: Silničáři v kraji chystají 20 oprav hlavních silnic

Uzavírka Wonkova mostu v Pardubicích

Řidiči se v Pardubickém kraji musí před létem připravit na řadu komplikací. Ředitelství silnic a dálnic totiž plánuje skoro dvě desítky oprav hlavních tahů.

Možná už tento týden by mohl být hlavní tah od Chrudimi na Hradec Králové znovu průjezdný v obou směrech. 

Uzavřená je nyní půlka silnice ve směru od Dražkovic k Paramu a auta jedoucí od Chrudimi musejí jezdit přes Pardubice a nedělá to dobrotu, silnice Chrudimská a další bývají hodně ucpané.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související