Olympijský park se vrátí do Pardubic i bez olympiády

15. únor 2017

Z pardubického parku Na Špici bude letos v srpnu opět sportoviště. Radnice chce navázat na loňský úspěch olympijského parku. Letos ale bude akce jen 14denní a skromnější, o program se budou starat hlavně místní sportovní kluby a organizace.

Důvod k opakování akce je až nečekaný úspěch loňského olympijského parku. Ten dokázal přilákat nejvíc návštěvníků ze všech parků v Česku, organizátoři spočítali, že za 17 dní se na jednotlivých sportovištích i doprovodných akcích vystřídalo skoro 400 tisíc lidí, hlavně dětí.

Spokojené byly sportovní oddíly a kluby, které si vlastně dělaly propagaci a nábor. A navíc akce podpořila i cestovní ruch, což je oblast, kde má krajské město ještě stále rezervy, do parku Na Špici jezdili lidé nejen z celého regionu, ale i ze sousedních krajů.

Menší, ale zase plný sportu

Letos bude sportovní park skromnější, třeba i proto, že město už nebude mít dotace od olympijského výboru. Akce potrvá 9 dní, od 12. do 20. srpna, bude hlavně v režii sportovních klubů, ale město jim poskytne dotaci na zajištění jednotlivých stanovišť.

Návštěvníci můžou vidět i exhibice loňského mistra republiky v bazénovém ježdění Marka Čejchana

Kromě dětí budou mít větší prostor ke sportování i senioři. Pro ně vzniknou speciální sportoviště, organizátoři chtějí ukázat, že aktivní pohyb je opravdu pro lidi v každém věku. Zůstanou příměstské tábory, centrem dění bude opět park Na Špici a obě řeky, kde si budou moct zájemci vyzkoušet vodní sporty.

I letos chce radnice zachovat hrací karty a medaile a diplomy pro účastníky. Sportovní program doplní i kulturní akce, které bude mít na starosti Kulturní centrum Pardubice. Součástí budou i exhibice, autogramiády, lidové běhy nebo společná vyjížďka na kolečkových bruslích.

Čtěte také

Město na akci vyčlení 1,5 milionu korun z programu podpory sportu a hejtmanství slíbilo podporu ve výši půl milionu. Další peníze by měli dát partneři a sponzoři parku a radnice počítá i s příjmem z prodaných hracích karet. Celkem by měl letošní sportovní park stát 3 650 000 korun.

autor: ba
Spustit audio