Opravy silnice I/14 v České Třebové pokračují, na řidiče čeká uzavírka

5. srpen 2019

Práce na opravě průtahu Českou Třebovou jsou v plném proudu. Dnes tam navíc na části silnice I/14 začíná úplná uzavírka.

Bezhlučný asfalt bude brzy pokrývat celou délku průtahu Českou Třebovou. Vloni silničáři opravili silnici I/14 ve směru na Ústí nad Orlicí a teď pokračují směrem na Svitavy.

Ode dneška navíc začíná na asi 600 metrů dlouhém úseku úplná uzavírka. Je to v místě, kde jsou zemní práce a příprava na pokládku nového krytu nejnáročnější.

Uzavírka začíná na křižovatce silnice I/14 s ulicí Slovanská, ta vede směrem k nádraží z horní strany. Konec uzavřeného úseku je pak na křižovatce s ulicí Bratří Hubálků, to je kousek nad firmou Korado. Těmito ulicemi také povede objízdná trasa, takže řidiči, kteří pojedou od Ústí nad Orlicí, odbočí do Slovanské ulice, pojedou rovně kolem polikliniky Agel, dál podél kolejí a pak odbočí doleva na ulici Bratří Hubálků, kudy se vrátí zpět na průtah městem. Zajedou si asi 400 metrů.

Objížďkou do poloviny září

Při plánované opravě krytu vozovky se k silničářům připojilo i město a nechává opravit obrubníky podél silnice. Zároveň tu dělníci osadí nové veřejné osvětlení. Do úprav se zapojila také společnost ČEZ a na opravovaném úseku vymění kabely vysokého napětí.

Nejnáročnější je ale příprava všech částí silnice na pokládku nové vrstvy. Na tom stavbaři spolu s úpravou chodníků pracují už asi tři měsíce, silnice je někde opravdu do hloubky rozkopaná a na několika místech je tady kyvadlový provoz a ode dneška už zmíněná uzavírka.

Uzavírka by měla skončit v polovině září. V následujících týdnech pak silničáři budou pokládat bezhlučný asfalt od světelné křižovatky po firmu Korado. Pracovat budou vždy jen v jednom jízdním pruhu, takže doprava bude opět kyvadlová a žádné další uzavírky už na řidiče nečekají. Podle plánu by veškeré práce na silnici I/14 měly skončit do konce října.

Spustit audio

Související