Opravy silnice zavřou na čtvrt roku průtah Lázněmi Bohdaneč

15. únor 2022 07:40

Stavební práce na opravách silnice v Lázních Bohdaneč na Pardubicku zavřou průtah městem. Úsek nebude průjezdný od března do června při příjezdu od Pardubic. Jednu část rekonstrukce silnice udělalo hejtmanství vloni.

Od 14. března do 30. června bude zavřená silnice II/211 od kruhové křižovatky na Masarykově náměstí po křižovatku se Spojovací ulicí. Nebude možné parkovat u domů, parkoviště lázeňského parku nebude pro veřejnost přístupné. Lidé musí využít objízdnou trasu.

„Auta jedoucí od Pardubic odbočí doleva u autobusového nádraží a objedou to kolem sokolovny. Bude to zavřené od mostu ke kruhovému objezdu. Auta do 6 tun tam mohou jet po objízdné trase. Konečně to pak už bude hotové,“ popsal místostarosta Josef Štěpanovský (ODS).

Od 16. května do konce června stavební firma částečně zavře vozovku od křižovatky se Spojovací ulicí po konec města. Dělníci budou pracovat za provozu, auta budou řídit semafory. Loni kraj dokončil opravy úseku směrem na Chýšť. Práce trvaly zhruba od začátku července do konce září.

Stát v roce 2020 převedl silnici první třídy z Rybitví po Chýšť na kraj, stala se tak druhou třídou a hejtmanství tam mohlo zakázat tranzitní kamionovou dopravu. Komunikaci teď na dvě etapy opravuje.

Podle místostarosty se situace s kamiony zlepšila, byť jsou stále řidiči, kteří zákazové značky ignorují. Lázeňským městem podle jeho odhadu projede 20 až 30 těžkých aut denně, před zákazem jich byly i dvě tisícovky. „Jsou to hlavně polští řidiči, ti se neztratí, ti jsou drzí, nebo neznají značky. Každý kamion navíc je špatný kamion. Příští rok by měl kraj udělat okružní křižovatku v Rybitví, tak by se zákazové značky posunuly až tam, od toho si dost slibujeme," řekl Štěpanovský.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související