Pardubice čeká série vlakových výluk

4. září 2015

Pokud se o víkendu chystáte cestovat vlakem, pro jistotu se podívejte, jestli skutečně pojede. Dopravci plánují sérii výluk, které zasáhnou i dvě velmi důležité trasy v Pardubickém kraji.

Kterých tratí se omezení týká?

Jde například o méně citelnou výluku mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Tam se omezení týká jen nočních a ranních spojů, vlaky nepojedou od zítřejší půlnoci do pěti do rána a je připravená náhradní autobusová doprava.

Horší situace bude o víkendu mezi Přeloučí a Pardubicemi.


Zastávky náhradní autobusové dopravy:
Pardubice hl.n. - před staniční budovou,
Pardubice-Svítkov – u zastávky ČD – u nástupiště ve směru Pardubice hl.n.,
Pardubice-Opočínek – u zastávky ČD,
Valy u Přelouče – BUS zastávka na hlavní silnici „Valy“,
Přelouč – před staniční budovou.

Výluka začne v sobotu v osm hodin a potrvá až do pondělního večera. Velmi zjednodušeně se dá říct, že v sobotu a neděli nepojedou osobní vlaky vůbec a u rychlíků je potřeba počítat až s dvacetiminutovým zpožděním.

Na začátku pracovního týdne bude platit výlukový jízdní řád a dopravci doporučují využívat hlavně expresy a vlaky eurocity a intercity, které budou mimořádně zastavovat také v Přelouči. Rozhodně doporučujeme si předem konkrétní spoj ověřit.

Koleje je nutné zkontrolovat a opravit

Důvodem omezení je údržba trati, kolejí a také trolejového vedení. Série omezení bude podle podobného scénáře pokračovat i další víkend - tedy 12. a 13. září a platí to jak pro trať Přelouč - Pardubice, tak i trasu Pardubice - Hradec Králové.

autor: kop
Spustit audio