Plánujete svatbu a jste puntičkáři? Půlroční příprava vám stačit nebude

26. leden 2016

Tedy pokud si chcete vybrat konkrétní místo a datum podle přání. Například svatba na Kunětické hoře se teď v lednu plánuje už na červencové dny. A podobně je to s objednávkami dortů a cukrářských výrobků.

Potvrdila nám to v Radioporadně pardubická cukrářka Angelika Čížková. Také ona už má objednávací kalendář plný až do poloviny července.

Kastelán hradu Kunětická hora Miloš Jiroušek si rozhodně na nezájem snoubenců nestěžuje. Naopak. Gotický sál na Kunětické hoře je pro snoubence velkým lákadlem. Fotografie pořízené z takového místa jsou mnohem romantičtější, než z radnice ve městě. Reprezentační sál je zdobený diamantovou klenbou a vejde se tam celkem 80 osob. Ale svatebčané si vybírají pro obřad i malebné venkoví prostředí pod hradem, například pod třešněmi.

Jak zařídit svatební obřad?

Rezervaci termínů proveďte na matrice příslušného magistrátu. Lze ji provést online a zároveň si tak rychle zkontrolovat dostupnost volných termínů. Pokud nelze zvolit žádné datum, znamená to, že všechny termíny jsou už plně obsazeny. Ale nejen dorty a romantické prostředí jsou pro svatební den důležité. Významnou roli hraje oblečení, snubní prsteny, kytice a další dekorace, líčení nebo společenské šaty.

Největší východočeský svatební veletrh je tady

Stačí navštívit ČSOB Pojišťovnu v Pardubicích, kde se koná 12. ročník tohoto největšího východočeského svatebního veletrhu.

To všechno si můžete prohlédnout na jednom místě už 29. – 30. ledna 2016. V pátek je veletrh otevřený od 14 do 18 hodin a v sobotu od 10 do 18 hodin.

Tři plná podlaží profesionálů vám pomohou s organizací svatebního dne. K dispozici bude tištěný katalog Průvodce svatbou nejen ve východních Čechách.

Součástí veletrhu jsou tradičně přehlídky svatebních a společenských šatů, móda pro ženichy, móda pro maminky snoubenců, svatební kytice a květinové dekorace, svatební dorty a cukroví, snubní a zásnubní prsteny. „ K vidění a ke koupi bude vše, co pro Váš svatební den potřebujete.“ Řekla nám organizátorka celé akce Yvona Bulušková.

autor: jsl
Spustit audio