Po požáru v pardubické věznici je sedm zraněných, jeden těžce

10. duben 2019 10:40

Krátce před devátou hodinou dopolední zasahovali záchranáři u zraněných při požáru ve věznici Pardubice. Na místě bylo zraněno celkem sedm osob, jednalo se hlavně o nadýchané splodinami hoření, jimž byl podán kyslík a podána infuze.

Jeden z těchto pacientů byl zraněn vážně a musel být uveden do umělého spánku a připojen u umělé plicni ventilaci a monitoru srdeční akce.

Záchranáři po požáru zasahují v pardubické věznici

„Na místě bylo zraněno celkem sedm osob, z toho jedna těžce popáleninami a inhalačním traumatem. Po zajištění dýchacích cest musela být letecky transportována do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Ostatní posádky rozvozily zraněné do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi,“ řekl Českému rozhlasu Pardubice mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Hořela nejspíš matrace

Příčinu požáru na jedné z cel už začala vyšetřovat vězeňská služba. Proč začalo hořet, zatím není podle mluvčí pardubické věznice Dany Šolcové jasné: „Patrně zapálení matrace, ale je to v počátku šetření. Nadýchalo se několik osob, nikdo není v ohrožení života a celá situace je v šetření.“

autoři: pta , ba , wol | zdroj: Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje
Spustit audio

Související