Pretty Woman s ledvinkou v kachních lodičkách – i to jsou trendy pozdního léta a podzimu

24. srpen 2020

Módní trendy pozdního léta a podzimu přinesou všechny odstíny hnědé. A to od barvy bílé kávy až po hořkou čokoládu. Komu nesluší hnědá, může vyzkoušet fuchsiovou v různých odstínech růžové. V módě je stále puntík.

„Názorným příkladem je dnes už kultovní film Pretty Woman a její puntíkaté šaty, ve kterých si vyšla na koně. U puntíků ale pozor na infantilnost,“ říká Vanda Rektorisová, pro kterou je móda velkým koníčkem.

Objevují se třásně a kachní boty

Poměrně často se objevují třásně, a to jak na šatech, tak na kabelkách. Nosí se boty s useknutou patou a špičkou, tedy tzv. kachní boty. „Takové lodičky tak trochu evokují nohu kachny nebo husy,“ směje se Vanda Rektorisová a připomíná, že je vždy dobré mít v šatníku nadčasové kousky, například sako, bílou košili, černé šaty, atd.,  které se dají neustále obměňovat.  

Podzim bude ve znamení dlouhých plášťů s velkou kapucí připomínající zlou královnu ze Sněhurky. Ale pozor, ne každé ženě takový módní trend sluší.

Kabelky ve tvaru ledvinky

Kabelky ve tvaru ledvinky nám připomínají 80. léta minulého století. Dá se ale nosit i přes rameno jako kabelka.

Módní trendy se stále opakují. Do podzimní módy se vrací to, co už bylo, jen v jiných kombinacích a materiálech. Zvonové kalhoty začínají být velmi trendy, stejně tak nabírané rukávy připomínající 80. a 90. léta minulého století. Také linie šedesátých let se vrací. Pláště se přepásávají různými pásky, podobné je to se šaty. Každý si může vybrat to, co mu sluší.

Spustit audio

Související