Přirozené obočí vrátí obličeji mladistvost. Jak obnovit jeho krásu?

8. září 2020

Přirozenost je velkým trendem v kosmetice. V současnosti vznikají moderní metody, jak omladit obličej tak, aby to nepůsobilo vyumělkovaně. Jednou z metod je laminace obočí, tzv. microblading.

„Microblading už nemá vůbec nic společného s tetováním obočí z minulých let, kdy obočí postupem času měnilo barvy. Je to manuální permanentní technika realistického obočí, kdy se do nejvyšší vrstvy kůže tetují jednotlivé chloupky podle směru růstu přirozeného obočí,“ vysvětluje pardubická kosmetička Zdeňka Lištván.

Microblading provádí kosmetička speciálním perem s mikročepelkou. Díky ní je výsledek přirozený a na první pohled nerozeznáte tetovaný chloupek od přirozeného. Tvar obočí se upravuje individuálně podle morfologie tváře metodou tzv. „Zlatého řezu“. Jedná se o ideální proporci mezi vzdálenostmi jednotlivých rysů obličeje, kterou naměří speciální kompas.

Pomocí microbladingu je možné obnovit přirozený vzhled obočí

Tuto metodu si oblíbily hlavně ženy, které chtějí vrátit své obočí do původního stavu, tedy do doby, kdy si ho ještě neničily vytrháváním. Metoda je vhodná i pro lidi, kteří ztratili obočí kvůli nemoci a následné léčbě. 

Microneedling - omlazení obličeje

Microneedling je podle Zdeňky Lištván minimálně invazivní ošetření, které se používá k omlazení pokožky obličeje a těla. Pomocí jemných jehel kosmetička vytvoří stovky drobných, skoro neviditelných vpichů v horní vrstvě kůže. Následuje přístrojový microneedling s aplikací gelu s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové. 

Přes povrchově rozrušenou pokožku se účinné látky v podobě esence s kyselinou hyalorunovou dostávají do hlubších vrstev pokožky, což následně vede k tvorbě vlastního kolagenu, a tím k trvalejším výsledkům.

Spustit audio

Související