Sportovní hala Dašická v Pardubicích bude modernější

22. prosinec 2014

Hala Dašická v Pardubicích brzy nabídne lepší podmínky pro sport. V současné době prochází opravami, doplňují se některé technické prvky. Komfortnější zázemí budou mít také diváci, jednak budou mít lepší sociální zařízení a občerstvení, upraví se také místa pro sezení.

V hale budou nainstalované i mobilní tribuny, které rozšíří kapacitu pro zápasy. Hrát by tu pak měli i pardubičtí basketbalisté, kteří jsou třetím týmem tabulky. Více o tom řekl v rozhovoru předseda představenstva pardubických basketbalistů Pavel Stara, kterého se ptal redaktor Ota Gutwirth.

Pardubická hala na Dašické prochází proměnou. Jak pokračují práce z pohledu pardubického basketbalového klubu?

„Dá se říci, že v podstatě podle plánu. V současné době je předělaná elektroinstalace tak, aby zvládala zařízení, které mají do haly přijít. Je nová velká a malá časomíra. Zároveň jsou na koších dvě časomíry a světelný rám. Zbývají dvě věci, to jsou teleskopické tribuny a sedačky na současné pevné tribuně. Ty se nyní montují. Mělo by to být v řádech dnů nebo týdnů dokončeno,“ říká zástupce klubu basketbalistů Pavel Stara.

Co to znamená z pohledu pardubického basketbalového klubu? Kdy byste se tam mohli představit, jestli vůbec do té haly v letošní sezóně 2014/2015 půjdete?

„Já musím říct, že to stále zůstává hlavně školní tělocvičnou pro gymnázium. Druhá etapa, stavební prvky, začnou až na jaře. My uvidíme, protože na únor je plánované ještě zbroušení palubovky a lajnování. Ta nejlepší varianta je druhá polovina února. Chtěli bychom v této sezóně tam nějaká utkání odehrát, abychom vychytali detaily do další sezóny. To samé si přejeme i u ostatních uživatelů haly, ať už to je florbal, futsal a škola,“ dodal Stara.

autor: gut
Spustit audio