Strážníci z Lanškrouna druhý rok jezdí na kolech, dohlíží i na pytláky

6. srpen 2016

Na dodržování veřejného pořádku v Lanškrouně dohlížejí už druhou sezónu cyklohlídky městské policie. Jejich hlavním úkolem je prevence a monitoring v oblastech, kam se služební vozidla nedostanou.

Na horských kolech v barvách policie dojedou strážníci rychle a také nepozorovaně do míst, kde mohou přistihnout vandaly nebo pytláky.

„Vyjíždíme, když skončí větší zima, to znamená koncem dubna, a končíme, jak nám počasí umožní, jezdíme třeba do října,“ říká velitel městské policie Lanškroun Stanislav Popelář.

Služebně do přírody

A dodává, jakým oblastem se cyklohlídky věnují: „Strážníci se na kole dostanou do míst, kde se běžně nedostanete automobilem. Máme tady rozsáhlý komplex rybníků a běžecké okruhy, takže můžou kontrolovat i tuto oblast.“

Podle Popeláře je další jejich výhodou relativní nenápadnost hlídek. Podařilo se jim díky tomu už přistihnout pytláky na rybníce. V létě se vydávají strážníci na pláže, kde kontrolují volné pobíhání psů a pití alkoholu a také znečišťování prostranství. Dále se vydávají na kontroly dětských hřišť.

Cyklohlídky lanškrounských strážníků jsou v terénu celou sezónu

Čtěte také

autor: BAL
Spustit audio