Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Pardubický festival vína nebo chrudimské dožínky

29. srpen 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte se podívat na Festival kostek do Pardubic, zajděte na komentovanou vycházku po šlechtických sídlech v Brandýse nad Orlicí nebo navštivte výstavu jiřinek v Dolní Rovni.

V Klášterních zahradách v Chrudimi budou od pátku do neděle dožínky. K vidění tam budou vystoupení různých folklorních souborů. Na sobotu je navíc od 9 hodin naplánovaný krojovaný průvod městem nebo jarmark.

Víno na zámku

Od pátku do soboty bude na pardubickém zámku festival vína. Program je připravený vždy od 13 hodin. Návštěvníci se můžou těšit na ochutnávky, vinařské soutěže i hudební koncerty.

Zjistěte, co vás baví

Festival volnočasových aktivit můžete navštívit v sobotu ve Svitavách. Zájemci si tam budou moct vyzkoušet sportovní i jiné volnočasové aktivity. Akce začne na sportovním stadionu ve 14 hodin.

Na jiřinky do Dolní Rovně 

Národní výstavu jiřinek můžete navštívit od soboty do neděle v Dolní Rovni. Uvidíte tam nejnovější české i zahraniční odrůdy od českých pěstitelů. Výstava bude v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 16 hodin v sokolovně. 

Jiřiny z Krkonoš, které také bodovaly na jiřinkové výstavě v Dolní Rovni

Po stopách šlechticů

V sobotu můžete vyrazit na komentovanou historickou vycházku po šlechtických sídlech v Brandýse nad Orlicí. Zájemci se podívají na hrad a dva zámky. Sraz je ve 14 hodin na náměstí před radnicí.

Výstava z kostek

Od soboty do neděle bude v Pardubicích Festival kostek. V kulturním centru Ideon bude připravená výstava Lego stavebnic, herní koutky a soutěže. V sobotu bude areál přístupný od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin.

Zvířata, stroje i modely

O víkendu můžete navštívit výstavu králíků, drůbeže, holubů a exotů. Naplánovaná je na oba víkendové dny vždy od 8 hodin v areálu Na Brodě ve Slatině u Vysokého Mýta. Kromě prohlídky drobných zvířat se můžete těšit také na výstavu starých strojů nebo modelů dopravních prostředků, ukázku chovu a koňskou show.

Dětský den s atletikou 

Den plný zábavy pro celou rodinu si můžete v neděli užít na Městském atletickém stadionu na Dukle v Partdubicích! Od 9 do 14 hodin na váš čeká nabitý program plný sportu a zábavy. Dětský den nabízí ideální příležitost vyzkoušet si atletické disciplíny a zamilovat se do královny sportů. Součástí dětského dne je také několik běžeckých závodů pro děti i pro dospělé. 

Spustit audio

Související