Tipy na víkend v Pardubickém kraji: velikonoční jarmark v Chrudimi nebo exkurze u meteorologů

21. březen 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte si do Přelouče poslechnout country kapelu Poutníci, podívejte se do pracovišť Českého hydrometeorologického ústavu nebo oslavte jaro na pardubické waldorfské škole.

Do Přelouče si v pátek můžete přijít poslechnout country kapelu Poutníci. Budou hrát od 19 hodin v budově městského kina. Těšit se můžete na české hity i skladby z americké country hudby.

Jak se předpovídá počasí?

Na sobotu v Českém hydrometeorologickém ústavu připravili den otevřených dveří. Podívat se tak můžete do jednotlivých pracovišť po celém Česku. V Pardubickém kraji můžete zamířit třeba do Ústí nad Orlicí nebo Svratouchu. Otevřeno bude od 9 do 14 hodin.

Velikonoce v Chrudimi

Na Resselově náměstí v Chrudimi bude v sobotu velikonoční jarmark. Od 9 do 12 hodin tam můžete navštívit dílničky pro děti, poslechnout si hudbu a ochutnat tradiční dobroty. Od 9 hodin do 9:30 tam navíc můžete přinést velikonočního beránka a zapojit se do soutěže o toho nejlepšího.

Mexiko na parketu i talíři

V Sezemicích můžete v sobotu navštívit akci Fiesta Mexicana. Bude se tam hrát a tančit v mexickém rytmu. Těšit se můžete na rozbíjení Piňaty, ochutnávku mexických pokrmů i ukázku tradičních kostýmů. Akce začne v 17 hodin v Sezemickém domě.

Koncert, pomlázky a žonglování

Jarní slavnost na sobotu naplánovali v pardubické Základní škole Waldorfské. Od 10 do 15 hodin tam zájemci budou plést pomlázky, péct perníčky, žonglovat, koukat na divadélko nebo navštěvovat různé dílny. Kromě toho vystoupí školní sbor s kapelou Vypsaná fixa.

Kapela Vypsaná fixa ve vyprodaných Ledárnách Braník pokřtila LP Bestiálně šťastní XX

Jak se žilo na Hřebečsku

V budově Latinské školy v Moravské Třebové v sobotu otevřou novou expozici s názvem Rok na Hřebečsku. Seznámíte se tam s lidovou kulturou, zbožností a každodenností původních hřebečských obyvatel. Expozice bude přístupná od 15 hodin.

Zahajte turistickou sezónu

Zahájení jarní turistické sezóny je naplánované na sobotu v Žamberku. Sraz účastníků je mezi 8:30 a 10 hodinami v Muzeu starých strojů. Poté bude následovat slavnostní zahájení a kulturní program. Zájemci si budou moct projít žamberská muzea, kostel svatého Václava, Tyršovu rozhlednu nebo Památník odboje Žamberk. Na výběr budou tři turistické trasy.

Spustit audio

Související