Tipy na víkend v Pardubickém kraji: výšlap na sněžnicích, stínové divadlo i ornitologická vycházka

11. leden 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zažijte večerní výšlap na sněžnicích na Dolní Moravě, zajděte na pardubickou výstavu o ilustracích nebo si poslechněte vyprávění o Madeiře v Heřmanově Městci.

Na sobotu je na Dolní Moravě naplánovaný večerní výšlap na sněžnicích. Cílem účastníků je překonání nejdelšího visutého mostu na světě. Sraz je v 16:30 u nástupní stanice lanovky Sněžník. Místo si dopředu rezervujte na stránkách www.dolnimorava.cz.

Do světa ilustrací

V pardubickém Domě u Jonáše se v sobotu můžete zúčastnit komentované prohlídky výstavy Nadchnout ilustrací. Kurátorka Andrea Sloupová tam bude mluvit o tvorbě mezinárodně uznávané ilustrátorky Renáty Fučíkové. Prohlídka začne v 15 hodin.

Opožděný příjezd tří králů

Tříkrálový průvod v sobotu potkáte v Letohradě. Vyrazí v 10 hodin od Orlovny směrem na Václavské náměstí. Na průvod se můžete přijít podívat také do Dolní Dobrouče. Tam akce začne v 16 hodin u hasičské zbrojnice. V průvodu nebudou chybět velbloudi, koně, perský doprovod ani darovníci.

Závod na saních

Závod na saních rohatých můžete v sobotu sledovat v Orlickém Záhoří. Závodníci odstartují ve 13 hodin ve Ski areálu Červená Voda. Vyhodnocení výsledků pak bude v 15:30.

Na skok do Madeiry

V Heřmanově Městci bude v sobotu cestovatel Dalimil Nevečeřal vyprávět o Madeiře. Zážitky z návštěvy tohoto ostrova věčného jara si můžete přijít poslechnout do kina Mír. Přednáška začne v 17 hodin.

Vycházka do ptačí říše

Na ornitologickou vycházku můžete vyrazit v neděli do okolí Stéblové. Sraz je v 9 hodin na železniční zastávce Stéblová. Odtamtud se zájemci vydají k písníku Hrádek a Oplatil, kde budou pozorovat ptáky. S sebou si nezapomeňte dalekohled a teplé oblečení. Registrační formulář najdete na stránkách www.ekovychova.cz.

Přehlídka divadel

V základní umělecké škole na choceňském zámku v neděli pořádají festival Stínění. Těšit se tak můžete na přehlídku stínových a meotarových divadel. První představení začne v 15 hodin a program potrvá až do 18:15. Přesný program je na webu školy.

Spustit audio

Související