Tipy na víkend v Pardubickém kraji: výstava v zahradě svitavského muzea nebo Pardubické hudební jaro

12. březen 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Podívejte se na výstavu přes okno, staňte se součástí Poličských pamětí nebo si poslechněte koncert pod vedením Jana Talicha.

Svitavské muzeum i letos pořádá Přehlídku regionálních umělců. Prohlédnout si ji můžete v oknech ze zahrady muzea. Všechna díla se tam najednou nevejdou, takže budou organizátoři výstavu každé pondělí obměňovat. Uvidíte například tvorbu Františka Bečky, Erika Kluka nebo Jany Vlčkové.

Polička vyzývá pamětníky

Každý, kdo má zajímavé zkušenosti o přelomových časech, ale také o všedních radostech a každodenním životě v Poličce, může svůj příběh sepsat a poslat do muzea v Poličce. Vybrané pasáže pak bude muzeum postupně zveřejňovat, nechá je svázat a k nahlédnutí budou na recepci.

Pardubické hudební jaro

I letos se koná hudební festival Pardubické jaro. Tuto neděli tak od 19 hodin uvidíte vystoupení houslisty Jana Mráčka, dirigenta Jana Talicha a Komorní filharmonie Pardubice k oslavě 180. výročí narození Antonína Dvořáka. Poslechnout si je můžete online na stránce www.pardubickehudebnijaro.cz.

Léčba ducha dobrým jídlem

V Litomyšli se připravují na oslavu 10. výročí lázní ducha. Proto organizátoři vyhlásili soutěž Lázeňské prameny. Pokud se do ní se svým speciálním nápojem nebo jinou dobrotou chcete zapojit, napište na e-mail lazneducha@litomysl.cz. Organizátoři pak vybrané pochutiny zařadí do programu oslav s přesvědčením, že i gurmánské prameny dokážou vyléčit duši.

Pokud se do oslav chcete zapojit i jinak, popřejte lázním ducha zpěvem, tancem nebo třeba kresbou. Přání pak organizátoři zveřejní na facebookové stránce události.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.